dissabte, 25 d’abril del 2009

Estimades famílies,
Com ja sabem que en aquests moments tan complicats per les famílies que, en principi, no heu aconseguit plaça a Can Fabra, no tenir un lloc on poder trobar-nos crea encara més angoixa i, tenint en compte que el telèfon no sempre funciona, voliem dir-vos que ens podeu trobar al
Ceip Eulàlia Bota ( carrer Fernando Pessoa 59, tlf 93.311.76.76).
La propera setmana tenim sortides i pont i el 4 i 5 de maig ens anem de colònies, però a partir del 6 de maig ens podeu localitzar aquí. També podem concertar hora i visitar l'Eulàlia Bota les famílies que no la coneixeu.
Una abraçada i bon cap de setmana.

30 comentaris:

Carme ha dit...

Estimada Jana,
Vas ser la primera inscripció de l'escola nova i em va fer molta
il.lusió ja que jo feia un curs de contacontes amb la teva mare quan tu encara estaves a la seva panxa.
També ets la primera "baixa" i tot i que em fa pena, me n'alegro per la teva mare i pel Ramon, la Núria i el Jan ja que, en principi, podran formar part d'aquesta gran família que serem a Can Fabra.
Molts petonets Jana i Jan

Ramon i Núria (pares del Jan Solé) ha dit...

Bona nit Carme

No sabem com transmetre el que ara mateix sentim!!! Hem visqut uns moments d'angoixa que ens van fer sentir una gran tristesa i nerviosisme ,ja que el vostre projecte d'escola ens va enamorar des d'un bon principi i sentir que erem fora d'ell... Ara tenim un sentiment d'emoció molt intens mentre ens rodolen les llàgrimes d'alegria!! Però degut a l'angoixa que vam viure i que 7 families encara estant vivint volem transmetre a aquestes que seguirem lluitant per ells. Que demà estarem a les 7 com un rellotge a l'Assosiació de Veïns i que estarem el seu costat fins al final.
Carme , ens hem de posar en contacte amb tu? Per la nostra banda confirmen ilusionats la nostra plaça.

Ramon, Núria (pares del Jan Solé)

Anna mare del Pol ha dit...

Sóc l'Anna mare del Pol, un dels nominats per abandonar l'escola. Ahir vaig anar a la reunió i el que vaig veure i escoltar no em va agradar gaire. Resulta que hi ha més de 60 nens i nenes del barri que podem quedar sense plaça i ens poden enviar on vulguin...!!! Ho trobo realment indignant. Ara estic més calmada però l'irritació i la impotencia creixen dia a dia!!
Ens van dir que per trobar solucions reals tipus noves linies al barri, cal manifestar-nos tots junts !!!! Ja ens diran el dia concret per a fer-ho. Si no ho fem suposo que no es fara res de res.
Vull agraÏr de tot cor a famílies que han tingut sort i han entrat al col.legi escollit i tot i així varen venir a la reunió, gràcies pares del Jan i Esther mare del Pau i extensiu als que no conec el nom... HEM DE FER FORÇA!!!!!!

Maria (mare del Biel) ha dit...

Anna i mares i pares que us heu quedat sense plaça de l'escola que vàreu escollir com a primera opció: No tingueu el menor dubte que assistirem a TOTES les mobilitzacions, manifestacions, concentracions o el que s'organitzi per denunciar la falta de places escolars per als nostres fills.

Nosaltres hem tingut sort de poder entrar a Can Fabra, però no obstant us recolzarem en tot el què faci falta per aconseguir que donin bones solucions al problema.

Només afegir que ahir no vaig poder assistir a la reunió a l'AAVV per problemes "logístics" però intentarem no fallar a CAP mobilització que s'organitzi per aquest tema.

ÀNIMS!!!

Anònim ha dit...

Bon dia,
La meva nena ha estat una de les desafortunades i no ha entrat al col.legi sol.licitat. La veritat és que trobo indignant que passin aquestes coses i a més quan es tracta de l´educació dels nostres fills i el seu futur. Jo i el meu marit estem disposats a manifestar-nos les vegades que faci falta per denunciar aquesta falta de previsió. Suposo que en aquest blog surtiran dades de futures reunions i/o manifestacions. Si ens posem tots d´acord podem aconseguir que ens escoltin i facin actuacions.
Ànims a totes les famílies que es troben en aquesta situació i gràcies a les famílies que ens recolzen.

Maria (mare del Biel) ha dit...

Voldria fer-vos saber que ahir vaig rebre un correu electrònic d'una mare que el seu fill/a també es va quedar sense la plaça que va demanar en 1a opció. Entre d'altres coses va proposar fer un blog per "centralitzar" totes les manifestacions, mobilitzacions, etc que es convoquin per denunciar aquest tema i fer força.
A mi em va semblar molt bona idea, però caldria que algú s'encarregués de fer-lo i de "administrar-lo" (des del meu punt de vista caldria fer un "anunciat" clar, explicatiu, endreçat, amb les paraules precises i "correctes"... No sé si m'explico...)

Què en penseu? Algú sabria "com" fer-ho?

Maria (mare del Biel) ha dit...

Bé, hola novament a tots,

Tal i com us he comentat a l'anterior "missatge" hi ha una mare que ha proposat varies coses, una d'elles crear un blog.

Doncs bé, he rebut un altre missatge seu, dient-me que una altra mare s'ha posat en contacte amb ella i han quedat el proper dilluns per començar a moure el tema.
Ella es diu Conchi Caravaca (677.97.77.42)

Crec que seria important que hi anéssim quants més millor, per poder posar en comú les diferents opinions/propostes o el que sigui sobre el tema...

Personalment crec que s'hauria d'engegar el tema del blog com a primer pas, i sempre conjuntament amb l'AAVV Sant Andreu Sud... (Molts pares no consulten aquest blog, de manera que millor crear-ne un d'específic per la problemàtica que ens ocupa).

Si us voleu afegir a la "trobada" serà el proper DILLUNS 4 DE MAIG A LES 18:00 A LA PLAÇA ORFILA, DAVANT DEL METRO.

Maria (677.41.66.37)

Mireia ha dit...

Moltes gràcies, Maria. Allà hi seré. Em sembla bona idea obrir un blog, el problema es donar-li difusió.
De l'any passat he trobat el seguent blog de pares de Sant Martí. Es pot veure la lluita que vam tenir.
http://volemescola.blogspot.com/

Tal com ha comentat Anna, es bastant indignant que per una falta de previsió del Consorci, o de qui toqui, ens acabin obligant portant els nostres fills, no tan sols a escoles que no hem escollit, sino fins hi tot en escoles de Gràcia, o de Zona Franca, perque al còmput final a Barcelona hi sobren places.

Carme, ahir vas parlar amb el Consorci? Hi han noticies?

Mireia (615 074 079)

Maria (mare del Biel) ha dit...

ACLARIMENT IMPORTANT:
* * * La trobada del proper dia 4 de maig
NO ÉS UNA MANIFESTACIÓ!!!
Us adjunto el correu que m'ha enviat una de les promotores de la trobada que ho explica molt bé:

Hola a todos!!!

Soy Noelia, madre de uno de los niños que se han quedado sin escuela en Sant Andreu. Conjuntamente con otras madres con el mismo problema nos hemos puesto de acuerdo y hemos quedado para reunirnos el próximo 4 de mayo a las 18:00 horas en la plaza Orfila y decidir que medidas tomaremos de cara a la manifestación que se propuso en la asamblea del 27 de abril y que organizó la asociación de vecinos. El objetivo es concretar cosas para evitar que pasen los días sin tomar ninguna determinación. Todos tenemos muchas ganas de hacer cosas, pero por separado no tenemos fuerza.

Yo personalmente estoy preparando un comunicado de prensa para intentar dar difusión a la noticia. Otra madre ha informado de nuestra reunión del 4 de mayo en el blog del fabra para informar a todos los padres y intentar que nos apoyen las familias que ya tienen plaza y los padres que el año que viene se verán en la misma situación, al igual que sus familiares y amigos. También se ha propuesto crear un blog para que estemos en contacto y poder exponer las sugerencias o ideas y repartir papeles por Sant Andreu para hacer mayor ECO de nuestro problema.

Lo que intentaremos el día 4 es repartirnos las tareas: quien hace los carteles, quien los cuelga, repartir las zonas: en la guardería de vuestros hijos, alrededor de vuestras viviendas, en el parque, etc para que la manifestación sea lo más multitudinaria posible.

Juntos lo conseguiremos, pero tenemos que movernos y rápido porque el tiempo se nos acaba.

Quien pueda que se una a la reunión y nos vemos el día 4.

Anònim ha dit...

Bon dia a tothom! sóc el Ramon (pare del Jan Solé)

Bé, hem poso en contacte amb tots/es vosaltres per informar-vos que l'Albert (pare de l'Alba) ja ha començat a fer ressó als mitjans de comunicació de la lamentable situació que tenim a dia d'avui de la manca de places pels nostres fills al nostre barri.

I hem de dir que el ressó ha estat inmediat, ahir mateix l'Albert va intervenir en directe al programa de RAC1 de Jordi Basté i el proper dilluns al matí intervindrem tots dos al programa dels Matins de TV3 que presenta en Josep Cuní... on intentarem explicar la situació que s'està vivint.

Tot i que jo finalment he estat un dels afortunats, i el meu fill ha aconseguit plaça a CAN FABRA (degut a la baixa a l'ultim moment de la Jana) Estic i estaré al vostre costat lluitant tot el que calgui i arribant fins on s'hagui d'arribar, penso que aquest es un problema de tots!!

Us animo a tots que feu difussió d'aquesta situació a prensa, radio, Televisió, on mes llocs ens sentin millor.

Molts anims!!

Ramon (pare del Jan)


Us adjunto la carta que l'Albert ha fet arribar a molts mitjans, per mi aquesta es la linea que hem de seguir.


Hola, Us contacto pel tema de la preinscripció escolar pel proper curs.
Aquest és un problema que es repeteix any rere any, el que el fa més greu encara.

El passat dia 27 ens vam reunir en assemblea a l'Associació de Veïns
de Sant Andreu(www.santandreusud.com) una bona part de les 60 famílies afectades
que a dia d'avui no tenim cap garantia de tenir plaça en una escola del nostre barri, Sant Andreu. A nivell de tot el districte es parla de
més de 110 famílies afectades.

El cas és que un any més, l'oferta de places escolars al barri (300
públiques i 300 privades) ha resultat insuficient per al total de peticions presentades, 660.

Per tant, per a tots els pares i mares afectats, el fet de rebre una carta a casa on s'indiquen les escoles de la teva zona que pots triar per a la
preinscripció resulta ser una total hipocresia. Qui tria és el
sorteig, que atorga uns drets d'escolarització a uns nens que es nega als menys afortunats.

El que seria just és que amb el sorteig es distribuïssin els nens
entre les escoles del barri que ens pertoquin però sense que cap nen quedés fora de la seva zona. És a dir, el sorteig ha de servir per assignar els nens a les
escoles de preferència i no per dir quins nens tenen dret a ser
escolaritzats al seu barri i quins han de patir el fet d'anar a un
altre barri.

Hem de tenir clar el que suposa escolaritzar un nen en un altre
barri, tenint en compte que parlem de nens i nenes de 3 ANYS. A més a més, tot això s'agreuja si tots dos pares treballen (d'allò més normal avui dia):

-1) Aixecar el nen ben de matinada, per tenir temps de portar-lo a l'escola,
ja sigui en cotxe o transport públic, a les 8 o abans perquè després tinguem temps d'anar a treballar.
-2) Això significa sobretot molèsties per al nen i pèrdua de temps de son,fonamental per al seu desenvolupament.
-3) L'obligació de deixar-los al menjador, perquè de ben segur
moltes famílies no tindran temps d'anar-los a buscar, donar-los el menjar i tornar-los a l'escola. No tothom pot assumir aquest sobrecost que potser al seu barri solventarien amb l'ajuda de familiars.
-4)Assumir uns sobrecostos per al seu transport a altres barris. Algú ha provat de portar a peu a l'escola un nen de 3 anys a una distància superior als 10-15 minuts a peu?
-5) El desarrelament social del nen al seu barri. Els nens petits
tenen el seu cercle d'amistat a l'escola. Si els nostres fills han d'anar a uns altres barris, quan tornin a casa i els portem al parc no trobaran als seus amics. Seran estranys al seu propi barri.


EN DEFINITIVA, NO PODEM FER VICTIMES ALS NOSTRES FILLS DE LA MALA PLANIFICACIÓ DE L'ADMINISTRACIÓ QUE NO HA DIMENSIONAT BÉ LES PLACES
ESCOLARS A CADA BARRI. ES QUE NO MIREN EL PADRÓ?

EL BENESTAR DELS NOSTRES FILLS ÉS UNA COSA MOLT SÈRIA I HEM DE LLIUTAR FINS
AL FINAL

TOTS ELS NENS I NENES DE BARCELONA HAN DE TENIR EL DRET SER ESCOLARITZATS AL SEU PROPI BARRI, SINÓ A LA SEVA ESCOLA DE PREFÈRENCIA A UNA DE LES
QUE ENS ASSIGNEN PER ZONA A LA NOSTRA ÀREA TERRITORIAL DE PROXIMITAT

LA MOBILITAT ESCOLAR HA DE SER UN DRET I NO UNA OBLIGACIÓ

Gràcies per la vostra atenció, són moltes famílies que patim molt per
la incertesa del futur dels nostres fills, i no només a Sant Andreu. JA he sentit que la situació és semblant a altres barris com Sagrera, Navas, Poblenou, Horta....

Maria (mare del Biel) ha dit...

PERFECTE ALBERT I RAMON!!!

Teniu idea sobre a quina hora serà la vostra intervenció al programa dels Matins de TV3?

Anònim ha dit...

Doncs hem de ser als estudis a les 10,30... suposo que cap a les 11

Ramon (pare del Jan)

Maria (mare del Biel) ha dit...

OK, estarem atents...

Ànims per a la vostra intervenció; esperem que ho vegi molta gent, especialment els del Consorci!

ANNA MARE DEL POL ha dit...

MOLTS ÁNIMS I MOLTES GRÀCIES A AQUESTS DOS PARES QUE ENS REPRESENTARAN A TOTS ELS AFECTATS!!!! ÉS GRÀCIES A GENT AIXÍ QUE ES FAN LES COSES!!

Carme ha dit...

Hola famílies!
Com us vaig informar, dimarts vaig tenir reunió al Consorci per altres temes, però vaig aprofitar per informar-me de com anava el tema de les places escolar. No hem penjat res al blog pq encsra no havien decidit res. Durant tota la setmana estarien fent reunions per estudiar i decidir com solucionar el problema de matriculació.
Quan sapiguem alguna cosa, com ja vam quedar, us trucarem a les 7 famílies afectades. Esperem que la propera setmana ja tinguem alguna informació.
Una abraçada

Anna-P mare d'en Pol-T ha dit...

Ramón, espero que us vagi molt bé el dilluns.
Recordeu explicar que això és un problema que es repeteix any rere any, i que ja vem presentar 2.000 instàncies perquè obrissin les noves escoles de la maquinista i Fabra i Coats.
A més, aquest babyboom arribarà en poc temps als centres de secundària, i en uns anys tindrem el mateix problema....

Molta sort a tu i l'Albert!

PD: Anna mare d'en Pol, em sembla que haurem d'identificar-nos una mica més, ja som dues amb els mateixos noms mare i fill (és el que tenen els noms comuns i bonics!)

Maria (mare del Biel) ha dit...

ALBERT I RAMON,
HO HEU FET MOLT I MOLT BÉ!!!

La vostra intervenció al programa dels Matins de TV3 ha estat perfecte! Hem de seguir així i aconseguir no obliguin a cap nen a ser escolaritzat fora del barri!!!

ÀNIMS A TOTS ELS PARES AFECTATS!

Per si algú encara no en té coneixement, aprofito l'avinentesa per posar-vos l'enllaç al blog que s'ha creat per la falta de places al barri:
http://escolaxtotsasantandreu.blogspot.com/

Anònim ha dit...

M'he oblidat de posar el video per gravar el programa dels Matins.

Algú pot penjar, encara que sigui al youtube, l'entrevista que s'ha fet i posat l'enllaç?

Merci,

Anna P mare d'en Pol T ha dit...

Hola a tots i totes,
De moment el video està penjat a la web de tv3:
http://www.tv3.cat/videos/1202569/No-tenen-placa-a-lescola

Ben fet Ramon i Albert!

Montserrat Labarga ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Montserrat Labarga ha dit...

el video també esta penjat a aquesta web:

http://escolaxtotsasantandreu.blogspot.com/

ànims pares!!!

Anònim ha dit...

Hola a tots,

Després de la reunió d'avui dia 4 de maig a la plaça Orfila i tal i com hem quedat pares i mares de nens amb i sense escola al barri de Sant Andreu, s'ha penjat a la pàgina principal de la Associació de veïns de St Andreu Sud el cartell on s'informa de la pròxima Assamblea el dijous 7 de maig a les 19:00 h. En aquesta assamblea s'explicaran les sol.lucions que proposa la administració i es decidiran les mesures a pendre en cas que no es sol.lucionin tots i cadascun dels problemes amb els que ens trobem.

Consulteu-ho a: http://www.santandreusud.com/ i al blog http://www.escolaxtotsasantandreu.blogspot.com/

Albert ha dit...

Bona nit

Podeu visitar el web de TV3 on el Ramon i l'Albert han exposat i denunciat publicament el problema amb el que ens trobem 61 families del barri de Sant Andreu i d'altres barris de Barcelona i provincia.

Salutacions:

http://www.tv3.cat/videos/1202569

Anònim ha dit...

Be, un cop mes ha quedat demostrat que amb la lluita s'aconsegueixen els objectius. Tindrem una tercera linea a Can Fabra, aixi doncs tots els nens i nenes que havien escollit aquesta meravellosa escola compliran el seu somni!!

P.D. Anna (mare del Pol) ho hem aconseguit!! Benvinguda a la nova familia de Can Fabra

ANNA (MARE DEL POL) ha dit...

ESTIC SÚPER FELIÇ!!!! AL FINAL AMB L'ESFORÇ I LA PERSEVERÀNCIA S'ACONSEGUEIXEN LES COSES. CAL DONAR LES GRÀCIES A LA AA.VV DE ST ANDREU SUD PER TOT EL QUE HAN FET I A TOTS ELS PARES IMPLICATS. SERÀ UN CURS "BOLET" MOLT UNIT I MOLT MACO!!!! QUIN DESCANS I QUINA ALEGRIA!!!

Susana (mare del Mario) ha dit...

FELICITATS a tots els nens que han entrat! M'alegro molt per aquestes famílies... Carme, compta amb nosaltres per tirar endavant aquesta escola, per la nostra banda tot el que faci falta..

Anonimo ha dit...

Felicito a los padres que se quedaron fuera, pero no me gusta la idea, me parece que un colegio con 3 líneas es demasiado

Madre ha dit...

Me alegro muchísimos por los niños que se quedaron fuera, porque si los padres estaban igual ilusionados que nosotros en emprender este nuevo proyecto como nosotros, entiendo que estuvieran muy desilusionados y preocupados por quedarse fuera. Pero de la misma manera, y sin parecer egoista, hubiese preferido que se ampliase la ratio por clase, porque también creo que un colegio de 3 líneas es excesivo (motivo por el cual descartamos otros colegios) Por otra parte, el mensaje de Carme dando la nueva noticia, no sé si es demasiado tranquilizadora cuando habla de "dificultad" ¿Es posible que baje el nivel educativo de la escuela? ¿En que puede afectar el hecho de tener otra línea?

Sobre todo NO malinterpreteis mi comentario. Creo que lo que todos buscamos no es una simple plaza en un colegio, si no una plaza en un colegio en el que la educación de nuestros hijos tenga un nivel adecuado para su futuro, que sea de calidad.

Por supuesto Carme, creo que puedes contar con todos nosotros para emprender este nuevo proyecto y colaborar muy activamente para lograr que salga adelante. Seguro que entre todos (que ahora seremos un montón) lo conseguiremos.

Un saludo y felicidades a todos!

Albert ha dit...

t'asseguro q quan et quedes sense escola pel teu nen, tres linies et semblen poques. Tot depen del punt de vista amb el q ho miris.
Felicitats a tots els nens i nenes q han aconseguit una plaça al seu barri i gràcies a qui hp ha fet possible.

Anònim ha dit...

Nomes comentar que coneixo col.legis de 4 linies que funcionen perfectament. No crec que la quantitat sigui un problema, lo important es la qualitat.
La meva filla s´havia quedat sense paça, i aixo s´ha de patir per sapiguer lo que es. El fet de sapiguer que no es quedara fora de la seva zona per mi es una noticia molt bona i si amplien la ratio del col.legi que vaig demanar, llavors la il.lussio sera doble. Es facil parlar i opinar quan no es passa per una cosa aixi, pero si pensem una mica ens adonem que tots estem dins de la mateixa bossa i la solidaritat es un concepte que cosa portar a terme. Gracies a tots per la vostre ajuda!