divendres, 29 de novembre de 2013

Aquest curs hem començat el programa “pla de consum de fruites a les escoles” i ens distribuiran gratuïtament fruites i hortalisses seleccionades en funció de l’estació de l’any, la proximitat i la qualitat un cop al mes. 

Els passat divendres 22 de novembre vam començar menjant pomes, peres, mandarines i pastanagues a l’hora del pati. 

A les aules s’ha explicat qui era la Dayta. Aquí us deixem la història per si voleu compartir-la un altre cop amb els vostres fills/es: 
EN EL CENTRE DE LA PLAÇA DEL POBLE HI HA UNA ESTÀTUA HOMENATGE A DAYTA I SERVEIX PER RECORDAR A TOTS ELS HABITANTS ELS SEUS CONSELLS.
L’ESTÀTUA DE DAYTA SEMPRE VA VESTIDA AMB UN VESTIT DE FRUITES I HORTALISSES MOLT BONIC QUE LA GENT DEL POBLE LI POSA PERQUÈ SEMBLI MÉS REAL I VIVA. AL PEU DE L’ESTÀTUA ES POT LLEGIR EN UNA PLACA:

SI TINC SALUT, TINDREM SALUT...
SI TENS SALUT, TINDREM SALUT

AL COLL PORTA UN PENJOLL AMB UN TRIANGLE QUE REPRESENTA LA PIRÀMIDE DE L’ALIMENTACIÓ EQUILIBRADA. AQUEST PENJOLL ERA MOLT ESPECIAL PER DAYTA PERQUÈ LI HAVIEN REGALAT ELS SEUS PARES.

DAYTA ÉS EL SÍMBOL QUE REPRESENTA LES PERSONES AMB BONA SALUT I CONTENTES.
CUIDAR A DAYTA ÉS LA FORMA DE CUIDAR-SE TAMBÉ A ELLS. TOTHOM RECORDA COM ERA I INTENTA SER COM ELLA. DAYTA NO CAMINAVA AMB PRESSES, MANTENIA L’ESQUENA RECTA I LI AGRADAVA MOLT FER ESPORT.  CADA DIA MENJAVA FRUITES I HORTALISSES.  SEMPRE MIRAVA A LES PERSONES ALS ULLS I TENIA UN SOMRIURE PER A TOTHOM. 

L’experiència ha estat un èxit rotund!! 
Cliqueu i gaudiu de les fotos!