divendres, 8 de maig del 2009

3 LÍNIES A LA NOSTRA ESCOLA

Estimades famílies,
durant la tarda d'ahir ens van informar des del Consorci que s'amplia una línia més a la nostra escola.
Per una banda, ens alegrem per les 7 famílies que havien quedat fora.
Per altra banda, una escola de tres línies requereix un esforç més gran per part de tota la Comunitat Educativa.
L'equip de mestres estem segurs que, entre tots i totes, aconseguirem tranformar aquesta dificultat en una oportunitat de ser més gent per tirar endavant el nostre objectiu: una escola de qualitat.
Moltes felicitats i benvinguts Isaac, Leandro, Jéssica, Marina, Amira, Laia i Pol.

29 comentaris:

Madre ha dit...

Me alegro muchísimos por los niños que se quedaron fuera y que tras esta espera tan amarga han conseguido entrar, porque si los padres estaban igual de ilusionados que nosotros en emprender este nuevo proyecto , entiendo que estuvieran muy preocupados por quedarse fuera. Pero de la misma manera, y sin parecer egoista, hubiese preferido que se ampliase la ratio por clase, porque también creo que un colegio de 3 líneas es excesivo (motivo por el cual descartamos otros colegios)

Por otra parte, el mensaje de Carme dando la nueva noticia, no sé si es demasiado tranquilizador cuando se refiere a "dificultad" ¿Es posible que baje el nivel educativo de la escuela? ¿En que puede afectar el hecho de tener otra línea?

Sobre todo NO malinterpreteis mi comentario. Creo que lo que todos buscamos no es una simple plaza en un colegio, si no una plaza en un colegio en el que la educación de nuestros hijos tenga un nivel educativo adecuado para su futuro, que sea de calidad.

Por supuesto Carme, creo que puedes contar con todos nosotros para emprender este nuevo proyecto y todos vamos a colaborar muy activamente para lograr que salga adelante. Seguro que entre todos (que ahora seremos un montón) lo conseguiremos.

Un saludo y felicidades a todos!

Mare 2 ha dit...

Pues nos alegramos por las familias que han entrado.

A los niños que ya estabamos dentro,como nos afecta eso??
habra más profesores?Y el espacio del patio? esta esto ya calculado de manera logistica?? la plaza es la que es y la verdad mucho espacio no le veo para todos los modulos de aulas,comedor y patio.....con 75 niños
No se si quizas hubiesemos pensado en escribir como primera opcion a nuestros niños sabiendo la masificacion que ahora vana tener,recuerdo que se nos comento que NI MUCHO MENOS HABRIA EL MISMO ESPACIO QUE EN LA MAQUINISTA.

a mi me parece excesivo,hubiera preferido ampliacion de ratio...pero si es lo que hay...pues ya veremos.

Gracias Carme

Por cierto cuando tendremos una reunion?

Anonimo ha dit...

Estoy totalmente de acuerdo con las anteriores madres, me alegro mucho por los padres que se quedaron fuera pero no me gusta mucho que haya una 3ª linea.
Si esto lo hubiera sabido desde el principio CAN FABRA no hubiera sido mi primera opción.

Anònim ha dit...

DONCS SI NO ESTEU D'ACORD AMB EL QUE EL CONSORCI HA DECIDIT SOU LLIURES DE RENUNCIAR A LA PLAÇA DE CAN FABRA I INTENTAR ENTRAR EN PLACES SOBRANTS D'ALTRES ESCOLES. MOLTA SOLIDARITAT AL PRINCIPI PERÒ A L'HORA DE LA VERITAT TOTHOM PROCURA PER SI MATEIX. LA VIDA ÉS AIXÍ, OI?

Anònim ha dit...

EN NUESTRA EPOCA DE ESTUDIANTES ERAMOS 35 O 40 NIÑOS POR CLASE Y NO NOS HA IDO NADA MAL!!! SIEMPRE BUSCANDO TRES PIES AL GATO Y CRITICAR POR CRITICAR. ADEMÁS LOS OTROS AÑOS SERA UNA ESCUELA DE DOS LINEAS. SOLO SERA ESTE AÑO DE TRES.

Agustí Carné ha dit...

Els nens que van entrar a la nova escola de Can Fabra pel sorteig no són pas diferents que els que entraràn en aquesta tercera línea(entre ells espero que el meu).
No oblideu que el veritable problema és que mancaven places al barri per 61 nens escollits per un número aleatori que per a tots els pares significava el poder escollir l' educació que vols per al teu fill o no.
Voldria dir-vos als que no esteu d'acord amb aquesta ampliació que us posséssiu en el lloc dels que no vam ser tan afortunats, i que per atzar vam veure com els nostres fills es convertien en un número anònim en mans de la burocràcia. Com arreglaríeu vosaltres aquesta situació? És molt fàcil veure els problemes dels demés desde fora, opinar i "no semblar egoísta".
Una línia nova és una solució molt millor que una ampliació de ratio (les aules són de 25 nens i el professorat no està sobrecarregat de feina).
Estic convençut que aquest projecte tirarà endavant perque confio plenament en els professionals que el duen a terme.
Una abraçada a tots.

Montserrat Labarga ha dit...

Sincerament tens molta rao Agustí, felicitats a tots que entran a ceip Can Fabra.

Judith ha dit...

No crec que sigui criticar per criticar, es raonar una situació real a la que ens tindrem que adaptar ja que en principi no estava prevista. En teoria tots defensem els interessos del nostres fills, no els nostres (no ens equivoquem), i dintre aquests interessos està el tenir una educació de qualitat i per això tots el pares ens ho hem mirat i remirat tot, i ho hem pensat i tornat a pensar abans de posar les opcions. Ara veiem que hem demanat una opció que se'ns ha concedit però està clar que aixó te la seva part positiva (entra tothom de primera opció i molts de segona, tercera...);i algunes de negatives, com es el sobre esforç del professorat a tots els nivells, l'espai previst per Can Fabra es limitat, segons paraules del tècnic de l'Ajuntament "el espacio es el que hay, no hay más"... No veig bé l'actitud perque crec que el principal es respectar els temors de tots el pares envers els seus fills, i, sobretot a partir d'ara ajudar el màxim tot el professorat i FER PINYA perquè aquesta escola sigui la millor pels nostres fills.

Agustí Carné ha dit...

Confio plenament en la Carme i el seu equip. Tot els pares ens hem mirat i remirat totes les opcions, els que han entrat en la primera opció i els que no(entre els que m'incloc). Entenc que per a molts de vosaltres aquest canvi us inquieta, però repeteixo...quina solució trobeu al tema? que als nens que no tenen plaça els enviïn fora del barri? L'escola de qualitat ha de ser per a tots, no només per als afortunats guanyadors d'un sorteig.

Una abraçada.

Anònim ha dit...

enhorabona als 7 nens que han tingut la sort encara que tard d'entrar a CAN FABRA, entre ells, dos nens als que conec molt en Pol i l'Isaac, m'alegro moltíssim per l'Anna i per la Noelia que les he vist patir molt,vosaltres ja sabeu qui sóc.
Em sebla mentida que la gent digui que l'opció d'obrir una tercera linea no els hi sembla bé,i que si ho arriben a saber no haguessin escollit aquest cole, i opino el mateix que l'anòmin que deia que qui no vulgui sempre pot renunciar a la plaça.
Per mi qualsevol solució al problema em sembla una bona solució i faig constar que jo sí que vaig entrar per sorteig però que si no m'hagues tocat m'hagués encantat tenir l'oportunitat d'acabar tenint una plaça a CAN FABRA.
Respecte a la qualitat, no ha d'afectar en res, cada classe tindrà el seu professor i la dedicació pertinent.jo també estudiava en classes de 40 nenes i no m'ha anat gens malament a la vida.
En quant a l'espai, els nens son feliços, no per l'espai que puguin tenir sinò pel tracte que reben i en aquest cas no dubto ni per un moment que això ho tindràn.
Per tot això moltes felicitats, estic encantada de que obrin una 3ªlinea i que tots poguem formar un GRAN EQUIP!!!!!

Equip de mestres ha dit...

Estimades famílies,
hem llegit els vostres neguits i volem que no patiu. Tot l'equip de mestres sabem el que suposa treballar amb tres línies i tenim clar que aquest fet no anirà en detriment de la qualitat d'ensenyament.
Evidentment, el Consorci quan amplia una línia augmenta la plantilla i els recursos.
Amb tot, estem convençuts que entre tots i totes farem una bona feina.
Bon cap de setmana

Anònim ha dit...

Seran més nens al pati, i la gestió a nivell d'escola serà potser una mica més complicada. Menjador mes gran o no...es qüstio de fer torns. POtser el dinar serà més barato. Hi hauran més professors, crec que uns 3 com a mínim, em sembla que es obligat per llei. I la qualitat de l´escolarització perquè hauria de baixar? En lo relatiu al espai...però heu mirat be l,àrea de la zona on aniran els mòduls?
I si falta una mica, es tan fàcil com tirar a terra el muro actual, i practicament es dobla la superficie disponible!

Potser ens hauríem de preocupar més per quan comencin les obres de reforma dels edificis de Can Fabra amb els barracons dels nostres fills al costat ( vibracions, soroll de màquines, pols a l´àire, etc..ho heu pensat aixó als que teniu aquests neguits?)

Lo que hem de fer entre TOTS els pares i mares es ajudar al professorat en lo màxim possible, per exemple formant l´AMPA més potent del barri i poder aconseguir lo millor pels nostres fills.

I ja veureu com tot funciona molt be, home!

En lo que es refereix a mi, la meva feina actual no em deixa sortir a hores raonables, però teniu el meu compromís de que en la mida de lo possible, col.laboraré en lo que pugui, faltaria més. Us animo a tots que feu aquesta reflexió i us apunteu al carro.

Salutacions a tots

Jose, pare de la Marina.

Albert Palomo ha dit...

Hola,
Hem de pensar que la solució de fer 3 línies en principi és puntual per aquest any. Crec que un cop superada aquesta "crisi" hem de demanar una nova escola per al proper curs al barri. Això garantiria les 2 linies a Can Fabra.
Si em permeteu el paral·lelisme sembla que en guanyat la "batalla" però no la "guerra".
Hem de continuar demanant a l'administració els equipaments necessaris pel barri, que són molts, perquè tots plegats tinguem el servei que mereixem.

Judith ha dit...

Torno a dir que hem sembla genial que tots els nens de Sant Andreu puguin estar escolaritzats al barri però m'ha sorprés molt l'actitud d'alguns anònims que han escrit dient que a qui no li agradi que marxi...I reitero que s'haurà d'agrair molt l'esforç del professorat, de fet es d'agrair tots els aclariments i les informacions que ens puguin fer arribar de com anirà tot. Es una sensació d'incertesa i por el fet de començar en una escola que encara no veus.
Hi ha molta feina a fer: no se si serà fàcil tirar el mur, està protegit arquitectònicament, també van comentar que de moment seria una bona protecció a nivell de les obres (soroll i pols), van comentar que les obres es farien amb cura ja que tot els edificis són protegits, també vaig sentir que hi havia veins de la zona que no volien perdre la zona verda actual que havien guanyat.
Estic d'acord que no hem guanyat la guerra. Hi ha moltes coses que haurem de vigilar conforme comenci tota la mogoda i aquestes son ara mateix le meves temors.

Anònim ha dit...

Buenas tardes a todos los padres de Can Fabra,

Me he decido a escribir en este blog por las opiniones de algunos padres al conocerse que finalmente el Consorci ha aprobado una nueva línea en Can Fabra. No voy a valorar si es bueno o malo que abran una línea más o sigamos con dos. Ya que si el día de antes del sorteo, me hubieran propuesto una nueva línea en Can Fabra, sin dudarlo, hubiera dicho que si. Es una opción que tiene sus pros y sus contras, sin lugar a dudas, y como a todos los padres me preocupa la calidad de la enseñanza, el proyecto educativo, el equipo de profesores, el bienestar de mi hija y de sus compañeros, etc. Pero, no tengo ninguna duda de que está escuela lo tiene. Y eso es lo que nos hizo decidirnos finalmente por Can Fabra (gracias Carme por esperarme el día de la entrevista, Iberia me jugó una mala pasada). Espero que tanto el equipo directivo como nosotros a partir de ahora nos centremos en conseguir la escuela por el cual apostamos. Estamos en el inicio y surgirán dificultades, seguro, pero ahora tenemos que unirnos para conseguir que nuestros hijos vayan a un buen colegio y no comenzar a discernir en temas que ya están decididos.

Anna P mare d'en Pol T ha dit...

Hola a tots,

L'Albert té raó, això és una carrera de llarg recorregut. S'ha d'intentar lliutar per aconseguir nous serveis necessaris al barri, com noves escoles.

Els problemes de sobre-població no ha de passar factura a les escoles, que en els últims anys han estat assumint un sobreesforç considerable per a fer-hi front.

Bé, el que està clar és que ara tots estem al mateix barco, i tots teniu la vostra part de raó.
És comprensible i normal sentir neguit quan apareixen els canvis, i alhora és necessari trobar sortides davant de situacions inacceptables com la que han viscut un gran grup de pares.

Ara sóm un equip, així que segur que quan calgui, entre tots, farem que aquesta escola sigui el lloc fantàstic que volem pels nostres fills.

Anònim ha dit...

Bona nit a tots.
Jo estic a favor de que tothom pogui portar el seu nen a l'escola que per les seves condicions, els van motivar a posar com a primera opció.
És per això que me n'alegro per les 7 famílies que es van quedar fora i ara estan dintre, però em preocupa el fet que es faci una tercera línia. L'espai és el que és. Enderrocar el mur perque darrera hi ha molt d'espai no és solució. El mur està protegit arquitectonicament i si s'hagués d'ocupar l'espai del darrera del mur, com es construiria el CEIP si els mòduls es col·loquessin al solar del CEIP?
Imagineu l'espai que té el CEIP La Maquinista i el que hi ha pel Fabra i Coats. La Maquinista amb més espai té dos línies. No ens enganyem, estarem més apretats.
Jo recolzo a totes les famílies que s'han quedat sense plaça en tot el que faci falta per tal que els seus nens poguin estudiar en l'escola que van escollir en primera opció. Això és el que s'hauria de demanar, que Educació respecti la decisió dels pares d'escollir plaça en un deteterminat CEIP.
S'agraeix que molts pares estiguin motivats a esforçar-se al màxim per tal de portar a terme un projecte que es va emprendre i que està passant i passarà dificultats, pero que lluitarem per a que es pogui realitzar.

Anònim ha dit...

Bona nit a tots.
Jo estic a favor de que tothom pogui portar el seu nen a l'escola que per les seves condicions, els van motivar a posar com a primera opció.
És per això que me n'alegro per les 7 famílies que es van quedar fora i ara estan dintre, però em preocupa el fet que es faci una tercera línia. L'espai és el que és. Enderrocar el mur perque darrera hi ha molt d'espai no és solució. El mur està protegit arquitectonicament i si s'hagués d'ocupar l'espai del darrera del mur, com es construiria el CEIP si els mòduls es col·loquessin al solar del CEIP?
Imagineu l'espai que té el CEIP La Maquinista i el que hi ha pel Fabra i Coats. La Maquinista amb més espai té dos línies. No ens enganyem, estarem més apretats.
Jo recolzo a totes les famílies que s'han quedat sense plaça en tot el que faci falta per tal que els seus nens poguin estudiar en l'escola que van escollir en primera opció. Això és el que s'hauria de demanar, que Educació respecti la decisió dels pares d'escollir plaça en un deteterminat CEIP.
S'agraeix que molts pares estiguin motivats a esforçar-se al màxim per tal de portar a terme un projecte que es va emprendre i que està passant i passarà dificultats, pero que lluitarem per a que es pogui realitzar.

Anònim ha dit...

Bona nits a tots!!

He estat lleguint i rellegint tots els comentaris del blog, sobre la nova noticia de la 3 linea a Can Fabra i primer no m'ho podia creure... es increible, però aixi es com funciona el nostre pais (tothom a la seva i els demes ja s'espabilaran)

Tots sabiem que 61 nens del barri havien quedat fora de l'escola escollida i que si no se solucionava el problema, molts d'ells haurien de marxar del barri per ser escolaritzats, però tot i això sembla que per part de molta gent que va tenir la sort d'entrar dins del sorteig això no els importava.
On està la solidaritat i el companyerisme?? penseu que estem parlant de nens i nenes de 3 anys!!

Doncs gràcies a l'insistència de un gran numero de pares i mares, de l'Associacio de veins de Sant Andreu Sud s'ha aconseguit el que reivindicavem. Que cap nen i nena de Sant Andreu es vegui obligat a marxar del barri per manca de places escolars, i crec que quasi be ho hem aconseguit. Molts no podran entrar en la primera ni en segones opcions, però si es podran quedar al barri si aixi ho decideixen.

I l'opcio d'obrir una tercera linea era la millor de les opcions.

Aixi doncs comencem a pensar i a colaborar amb l'escola i a formar la millor AMPA de barri i que ens sentim orgullosos de portar cada dia els nostres fills a CAN FABRA

Anònim ha dit...

"No se si quizas hubiesemos pensado en escribir como primera opcion a nuestros niños sabiendo la masificacion que ahora vana tener"
Qué curioso comentari.
75 niños y niñas son una masificacion. ¿Estás segura que si tu hij@ hubiera sido uno de los 61 sin plaza, como es nuestro caso, hablarías de masificación? o bien darías las gracias al equipo de maestros por aceptar este nuevo reto.
Nosotros no teníamos los 30 puntos de proximidad y ahora con esta nueva linea se nos abre el cielo pensando que, a lo mejor, tenemos oportunidad de darle a nuestro hijo la escuela que en las puertas abiertas tanto nos enamoró.
Gracias equipo de maestros por contagiarnos de esa alegría que demostrastis en vuestro proyecto y ojalá podamos compartirlo.

Nieves madre de Joel ha dit...

Buenas noches a todos.
Muchas felicidades a todas las famlias que habeis entrado finalmente,sobretodo por que a algunas las hemos visto sufrir de muy cerca.
Con este nuevo proyecto es muy facil de entender el temor de muchos padres,ya que es algo que no vemos fisicamente ni siquiera por plano y cuesta entender tanto donde ira emplazada la escuela como qué instalaciones o espacios tendrá.

Como a partir de ahora seremos 75 niños,solo queda que cuanto antes TODOS LOS PADRES DE NIÑOS DE CAN FABRA hagamos una reunion para ponernos en marcha y empecemos a hacer de nuestro colegio un ejemplo a seguir de lucha y de constancia.
De momento le hemos ganado la partida a la administracion....pero aun nos quedan muchas cosas que solucionar para que cuando arranque el curso nuestros hijos esten lo mejor que podamos.

Un saludo a todos y nuevamente felicidades!!!!

Papas de Lucía Mª ha dit...

¡¡Buenos días!!

Por fin hemos encontrado este blog, pensábamos que era otro que hay de CEIP Fabra i Coats (jejeje).

Somos los papas de Lucia Mª y estamos encantados sabiendo que ningún niño/a se ha quedado sin plaza en el colegio. Además por los comentarios en general veo que todos estamos igual de ilusionados, así que sé positivamente que entre todos vamos a formar un gran grupo para ayudar al equipo educativo a crear la mejor escuela para nuestros peques. Sobre todo, tenemos que tener muchas ganas para poder sortear los obstáculos que vayan apareciendo.

Muchas felicidades a todos.

Jose, Mayte y por supuesto, Lucia

Anna ha dit...

Crec que tots podem entendre la opinió dels pares que pensen que una escola de tres línies és molt gran, i que tots volem fugir de la massificació, i evitar que els nostres fills es trobin en un ambient en que se sentin una formiga del formiguer... Aixó no es notarà tant el proper any com si, més endavant, es decideix seguir amb les tres línies. Aixó em sembla probable, perquè al estar tant céntrica l'escola, i sent un bon equip de mestres, pot tenir bastanta demanda.

Per altra banda, crec que tots els pares haurien de tenir dret a triar l'escola per als seus fills, i que fos la de primera opció, (no la que els hi toqui per sorteig). Un ha de creure en el centre al que porta als fills. Per tant, me n'alegro molt per els pares que finalment han entrat (si tots hem patit molt, ells molt més).

Al final, que l'ambient de l'escola sigui acollidor, i "casolà", dependrà de la capacitat que tingui l'equip de mestres i l'AMPA de crear un bon clima. Per tant no val la pena començar a discutir ara sobre si calia o no la nova línia. Hem fet una inversió a llarg termini triant aquesta escola, i dependrà de nosaltres en bona part que el clima sigui bo des d'ara.

Anònim ha dit...

Ningú s' alegra pels 18 nens que tindran escola al barri i que no havien posat Can Fabra com a 2ª opció?

Anònim ha dit...

Clar que m'alegro, de fet hem lluitat i hem aconseguit que finalment cap nen i nena de Sant Andreu es quedi fora del barri i es vegui obligat a marxar...

Recordo que s'han enviat cartes als diaris, s'han fet reunions per solucionar el problema i fins i tot 2 pares van anar a la tele per demanar escola per tothom al barri.. aixi doncs clar que ens alegrem, l'objectiu era molt clar i crec que s'ha aconseguit!!

Anònim ha dit...

El problema ha sido la mala planificacion, que no se mire para nada el censo. Si se hubiese hecho, se hubiesen evitado estos problemas. 61 niños en el barrio sin plaza, es un mínimo de otro colegio con dos líneas!
Alguno de vosotros os quejais porque ahora habra tres líneas. Mi hijo ira a otro colegio que no es Can Fabra, y por la ampliacion de ratio, ahora seran 27 o 28 en clase. Todos hemos salido "perjudicados" por la mala gestion de Educación, pero lo que hay que priorizar es que nuestros hijos tienen derecho a una buena educacion en una escuela cercana a nuestros domicilios.
Sí, las soluciones no han sido las ideales, pero de momento son las óptimas para que los niños se sigan quedando en el barrio.

Anònim ha dit...

No entenc aquest rebombori que s'ha muntat pel fet de que obrin una tercera línia a Can Fabra.

No entenc tampoc el comentari que alguna persona ha fet respecta al nivell educatiu en funció de la quantitat de gent que hi hagi a l'escola, de debò creieu que hi haurà un millor nivell educatiu amb dues línies que amb tres?, potser el consorci s'hauria de plantejar fer escoles d'una sola línia per tenir el millor nivell educatiu que mai ha tingut la nostre terra.

Sóc el pare d'una de les criatures que ha entrat a Can Fabra gràcies a aquesta ampliació i estic content perque les persones assignades per a dur a terme la tasca de posar en marxa aquest nou projecte educatiu ve directament de l'Eulalia Bota, que si recordeu també va ser una escola feta de barracons i tothom que porta els seus fills allà esta molt satisfet del treball realitzat.

Entenc que si hi ha una línia nova, també hi haurà el professorat adient per a dur a bon port aquesta ampliació.

Si no vaig mal encaminat, molts dels que portarem als nostres fills a aquesta nova escola, vam estudiar a altres escoles a on també es patien aquests problemes i també hi havien tres línies per curs. Particularment no considero que el meu nivell acadèmic sigui dolent, tampoc és exel•lent, em trobava en una mitja acceptable i no culpo al consorci de no haver tingut millors resultats acadèmics per haver tres línies, considero que depen molt de la persona el fet d'arribar més o menys amunt del nivell.

Replicant les paraules d'una mare, no hem trobat una simple plaça de col•legi, hem trobat una excel•lent plaça de col•legi amb un professorat i una direcció que ve d'una escola amb una trajectoria educativa a l'Eulalia Bota fora de qualsevol dubte, en una ubicació que serà l'embeja de tot el barri i el més important, dins del nostre radi d'aplicació.

El millor que podem fer és donar el màxim suport a l'equip de direcció i professorat que ha estat assignat per a començar aquest nou projecte.

No oblideu que l'educació que podem donar als nostres fills la formen una bona escola (que ja tenim) i un bon ambient familiar.

Salutacions
Sergi

Anònim ha dit...

Buenos días!!

Me gustaría saber si al final se quedaron niños sin plaza en los colegios escogidos como primera o segunda opción en el barrio.
El próximo año tengo muy claro que quiero que mi hija vaya a esta escuela y me disgustaría mucho que se quedara sin plaza. Me podeis informar de como acabó el tema.
Muchas gracias

Anònim ha dit...

Observed your post really when it wasreally needed. Thank you very much. It's already been extremely valuable